Για το πρόστιμο των 6000 ευρώ στους ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης

 

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

 

Για το πρόστιμο των 6.000 χιλιάδων ευρώ στους ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης

Στις 13 Γενάρη μου ήρθε χαρτί από την στρατολογία Αθηνών, υπογεγραμμένο από τον Νικόλαο Καλογερίδη και τον Παναγιώτη Γεωργιάδη. Ανέφερε πως μου επιβλήθηκε το πρόστιμο των 6.000 ευρώ για το αδίκημα της ανυποταξίας από τον Μάιο του 2019. Στις 29 Γενάρη ήρθε δεύτερο χαρτί από την Α’ ΔΟΥ Πατρών υπογεγραμμένο από τον Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, που με ενημέρωνε πως το ποσό πέρασε και επίσημα στην εφορία. Παράλληλα, κλήθηκα για κατάταξη με την 2020 Α΄ ΕΣΣΟ, στην οποία και προφανώς δεν παρουσιάστηκα.

Ας γνωρίζουν τα κρατικά καθάρματα από την αρχή, πως όσα πρόστιμα (τα οποία αρνούμαι να πληρώσω) και στρατοδικεία μου φορτώσουν, δεν πρόκειται να μετανιώσω και να υποχωρήσω από την επιλογή μου, για την ολική άρνηση στράτευσης . Ούτε θα αναθεωρήσω όσα υποστήριζα στο κείμενο που είχα καταθέσει το Μάιο του 2019 (το κείμενο εδώ).

Η άρνηση στράτευσης ενοχλεί διαχρονικά τα κράτη για αυτό και πάντα φροντίζουν να επιβάλλουν ποινές. Στην Ελλάδα τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πολιτική διαχείριση έχουν επιτεθεί με επαναλαμβανόμενα στρατοδικεία και πρόστιμα στους ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης. Παράλληλα, πετάνε που και που το καρότο της υποχώρησης με περιόδους παύσης των διώξεων ώστε να γίνει η διευθέτηση των στρατιωτικών υποχρεώσεων (επιλογή του Ι5 ή έκτισης της θητείας), προκειμένου έπειτα να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις και να διαγραφτούν τα πρόστιμα. Τα τελευταία έχουν σαν στόχο την οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις , δεσμεύσεις λογαριασμών, τα οποία μπορούν να καταλήξουν και σε φυλάκιση.

Όλα τα παραπάνω, στοχεύουν στο να πειθαρχήσουν τους ολικούς αρνητές στράτευσης στην δημοκρατική νομιμότητα, έτσι ώστε να μην τολμά κανείς να αμφισβητήσει τον στρατό. Φοβούνται το ενδεχόμενο η αντιθεσμική άρνηση στράτευσης να αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά σε καιρό ΄΄ ειρήνης΄΄ και τρέμουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική άρνηση επιστράτευσης σε καιρό πόλεμου. Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

Από την άρνηση στράτευσης σε καιρό «ειρήνης»

Σε Ελλάδα και Τουρκία σε κάθε κράτος, άρνηση στράτευσης σε καιρό ΄΄ειρήνης΄΄. Ειρήνη σε εισαγωγικά, γιατί ΄΄ειρήνη΄΄ για τους κυρίαρχους σημαίνει να ανεχόμαστε την καθημερινή εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας , τον ρατσισμό, τον σεξισμό , τον σπισισμό, την καταστολή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές και τα ψυχιατρεία. Να υποτασσόμαστε στον κάθε λογής δεξιό ή αριστερό πολιτικό διαχειριστή της εξουσίας. Και φυσικά αφού έχουμε αποδεχτεί όλα τα παραπάνω, να υπηρετήσουμε τον στρατό, το βασικό μηχανισμό βίας του κράτους.

στην άρνηση της επιστράτευσης σε καιρό πολέμου

Στο σήμερα, μέσα σε ένα παγκόσμιο τοπίο που μυρίζει μπαρούτι με πολλά ανοιχτά μέτωπα διακρατικών ανταγωνισμών (Συρία, Λιβύη κτλ), ο ανταγωνισμός του ελληνικού και του τούρκικου κράτους, για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος παίχτης στην νοτιανατολική μεσόγειο, είναι πολύ έντονος κάνοντας πιθανό το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» ή ακόμα και πολέμου.

Σε αυτό το ενδεχόμενο (αλλά και σε κάθε σενάριο πολέμου) να απαντήσουμε σε Ελλάδα, Τουρκία με μαζικές αρνήσεις στην επιστράτευση. Να μην σφαχτούμε οι καταπιεσμένοι/ες για τα κέρδη των αφεντικών, για την δόξα του έθνους . Απεργίες και σαμποτάζ στην παράγωγη που θα δουλεύει για τον πόλεμο ,καταλήψεις στα σχολεία και στις σχόλες . Ο λόγος ενάντια στην συμμέτοχη στην σφαγή, να απλωθεί με συνθήματα, αφίσες και κείμενα σε κάθε γειτονιά . Αποφασιστική σύγκρουση με τον κρατικό μηχανισμό (που θα έχει πρωτεργάτη τον στρατό) αλλά και τις φασιστικές και παρακρατικές εφεδρείες, που θα θέλουν να τσακίσουν κάθε έναν και κάθε μια που δεν υποτάσσεται στις διαταγές υπουργών και στρατηγών. Να απαντήσουμε με πόλεμο στον πόλεμο. Γιατί ο μόνος πόλεμος που αξίζει να δώσουμε και την ζωή μας, είναι αυτός για την κοινωνική και ταξική επανάσταση και την αναρχία. Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και πραγματικής ειρήνης.

Σε Ελλάδα και Τουρκία μαζικές αρνήσεις και ανυποταξία

Τώρα και πάντα στον αγώνα για την επανάσταση και την αναρχία

Βαγγέλης Γαβριηλίδης

Πάτρα 4 /2/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *