Πανελλαδικές κινήσεις αλληλεγγύης για τους διωκόμενους ολικούς αρνητές στράτευσης

Με αφορμή τα επικείμενα στρατοδικεία 6 & 18 Φλεβάρη καθώς και στις 13 Μάρτη, των ολικών αρνητών στράτευσης, δεκάδες κινήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν από ομάδες, στέκια, καταλήψεις σε διάφορες πόλεις πανελλαδικά.

  • Διασυλλογική αφίσα που εκδόθηκε από Αναρχικές/αντιεξουσιαστικές/ελευθεριακές συλλογικότητες και σύντροφοι/ισσες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο εν όψει των στρατοδικείων των τεσσάρων ολικών αρνητών στράτευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τέσσερις ολικοί αρνητές στράτευσης δικάζονται για την επιλογή τους να μην καταταγούν στις τάξεις του ελληνικού στρατού. Οι Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης, Στράτος Μωυσής, Παύλος Χριστόπουλος και Μπάμπης Τσιλιανίδης δικάζονται στις 6 Φλεβάρη και 18 και στις 13/3 στη στρατολογία του Ρουφ…

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης προχώρησαν στην πράξη της ανυποταξίας κινούμενοι από πολιτικά κίνητρα ενάντια στο στρατό, ένα θεσμό που ανέκαθεν εξυπηρετούσε και εξασφάλιζε τα συμφέροντα των αφεντικών και της εκάστοτε  εξουσίας, κόντρα στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων αυτής της κοινωνίας. Ενάντια σε έναν θεσμό που στο εσωτερικό συμβάλλει στην κατήχηση στα ιδανικά του έθνους-κράτους, στην εμφύσηση του εθνικιστικού μίσους, στην επέκταση του μιλιταρισμού στο κοινωνικό πεδίο και ο οποίος βρίσκεται πάντα στην εφεδρεία για την καταστολή ταξικών και κοινωνικών διεκδικήσεων, για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων. Ενάντια σε ένα μηχανισμό που στο εξωτερικό συμβάλλει ενεργά σε επιχειρήσεις καταστροφής περιοχών της καπιταλιστικής περιφέρειας με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων και την εκμετάλλευση των κατά τόπους πληθυσμών κατά πως συμφέρει τα ισχυρά κράτη αυτού του κόσμου. Ένας μηχανισμός που στο παρελθόν έχει εξοντώσει αλλοεθνείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς για να διευρύνει την κρατική κυριαρχία και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

 

 

  • Παρέμβαση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης από: κατάληψη Apertus (Αγρίνιο)

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *