Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αυτόφωρη διαδικασία του Χ. Ρίτσιου

solidarity_ritsios_24_6_14_a

Σήμερα το πρωί ο ολικός αρνητής στράτευσης Χάρης Ρίτσιος παρουσιάστηκε στο στρατοδικείο του Ρουφ, προκειμένου να σπάσει το νέο εκδικητικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εξέδωσαν οι στρατιωτικοί εισαγγελείς (για ανυποταξία του 2014) μόλις 3 εβδομάδες πριν την γνωστοποιημένη παρουσία του στο στρατοδικείο που του είχε οριστεί στις 25 Ιουνίου (και αφορούσε ανυποταξία του 2004). Οι στρατοδίκες αποφάσισαν η νέα του ανυποταξία να εκδικαστεί μαζί με την ήδη ορισμένη δίκη, στις 25 Ιούνη.

Ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος και δεν κρατήθηκε μέχρι αύριο καθώς αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν λόγοι φυγοδικίας αφού αφενός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο στρατοδικείο και αφετέρου ανέφερε στους δικαστές ότι είναι επιλογή του να υπερασπίζεται για πάντα τις αρνήσεις του. Από ερωτήσεις και αναφορές που του έγιναν φάνηκε ότι οι στρατοδίκες είχαν επίγνωση της αυριανής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο Ρουφ όπως και τις υποθέσεις συνεχόμενων διώξεων και (φορο)αυτοφώρων άλλων ολικών αρνητώ στράτευσης. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι -σε αντίθεση με τον σημερινό αιφνιδιασμό- οι “ιθύνοντες” του στρατοπέδου του Ρουφ μετέφεραν προς όσους βρέθηκαν σήμερα στο πλάι του Χ. Ρίτσιου την πρόθεσή τους να πάρουν “επιπρόσθετα” μέτρα για την αυριανή δίκη.

Όλοι κι όλες στην αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 8.30π.μ. στο Ρουφ. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στο διάστημα 8.30 π.μ.-9.00 π.μ. καθώς έχει αριθμό πινακίου 2.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *