Ενημέρωση για τη σύλληψη του ολικού αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

Νεότερη ενημέρωση, 5 Ιουνίου

Ο σύντροφος ζήτησε δεκαπενθήμερη αναβολή, το δικαστήριο του έδωσε επ’ άοριστον για δικούς του γραφειοκρατικούς λόγους. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 30 περίπου αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες έξω από το στρατοδικείο του Ρουφ.

.

Τρίτη 4 Ιουνίου

Ο Μιχάλης Τόλης πέρασε σήμερα το πρωί από το στρατοδικείο του Ρουφ, ζήτησε και πήρε αναβολή για αύριο (Τετάρτη) το πρωί, στις 9 π.μ. Ο εισαγγελέας πρότεινε να συνεχιστεί η κράτησή του μέχρι αύριο, κάτι το οποίο έγινε δεκτό από την έδρα. Ο σύντροφος (αφού είχε ήδη εκθέσει τους πολιτικούς λόγους της δίωξής του) αποχώρησε συνοδεία μπάτσων από την αίθουσα αναφέροντας ότι «και έναν μήνα να με κρατήσετε, μυαλά δεν θα μου αλλάξετε”

.

Δευτέρα 3 Ιουνίου

Νωρίτερα σήμερα το πρωί συνελήφθη στα Γιάννινα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης με τη διαδικασία του αυτοφόρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Καθώς η διαδικασία έχει κινηθεί από το στρατοδικείο του Ρουφ, αναμένεται η μεταγωγή του στην Αθήνα. Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση. Για την ώρα αναδημοσιεύουμε την πρώτη ανακοίνωση του «Ξυπόλυτου Τάγματος” (μαζί με κάποιες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε έξω από το Μεταγωγών, αμέσως μετά την σύλληψη, αναδημοσίευση από το blog του «Ξυπόλυτου Τάγματος”):

5DM0937Στις 3 Ιούνη συνελήφθη στα Γιάννενα ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης. Η σύλληψή του έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την κατηγορία της ανυποταξίας. Φαίνεται λοιπόν, ότι στρατός και αστυνομία σε συνεργασία, συνεχίζουν να εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αρνητές στράτευσης με ενισχυμένη πλέον φαρέτρα: οικονομική εξόντωση μέσω του προστίμου των 6.000 ευρώ, συνεχείς κλητεύσεις για στράτευση, αντίστοιχα απανωτά στρατοδικεία (υπενθυμίζουμε ότι ο ολικός αρνητής Μ. Εξίογλου 5 μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του ξαναδικάζεται στις 20 Ιούνη..) και σαν τελευταία τακτική η ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Το ελληνικό κράτος σε εποχή κρίσης και διεθνών ανακατατάξεων προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης στο εσωτερικό του, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του εντός και εκτός συνόρων. Μας το έχουν κάνει σαφές αυτό, σε όλα τα πεδία των κοινωνικών ταξικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, και έχουν παραπάνω λόγους να το 5DM0964κάνουν ακόμα σαφέστερο όταν πρόκειται για τον στρατό τους. Δεν υπολογίζουν όμως ότι η καταστολή αυτή μόνο δυνατότερους μπορεί να μας κάνει, καθώς η άρνησή μας να γίνουμε κρέας για τις οβίδες τους δεν είναι κάποια τυχαία ή περιστασιακή επιλογή, αλλά πολιτική απόφαση σύμφωνη με την αγωνιστική και ταξική μας συνείδηση που διαμορφώνεται σε συλλογικό ριζοσπαστικό πρόταγμα.

Η επιπλέον ταλαιπωρία μέσω των κρατήσεων και των μεταγωγών μόνο επιπλέον πείσμα μας προκαλεί.. Έτσι κι αλλιώς για τα αφεντικά μας δεν θα πολεμήσουμε ποτέ, όσα στρατοδικεία κι αν στηθούν. Το αντίθετο μάλιστα, θα διαχέουμε πιο δυναμικά και όλο μαζικότερα την εναντίωση στο στρατό, όπως κάναμε και 2 εβδομάδες πριν με αφορμή το στρατοδικείο του ολικού αρνητή Δ.Νιώτη, όπου στήθηκε στην πόλη μας μια πολυήμερη γιορτή αλληλεγγύης και αντιμιλιταρισμού.

Δεν πάμε στο στρατό και αυτό το ξέρουν όλοι, αλληλεγγύη (και) στον Μ. Τόλη!

.

«Ξυπόλυτο ταγμα”, ολικοί αρνητές στράτευσης από Γιάννινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php