Διευκρινίσεις για όσους… αμφιβάλλουν

«… Για ένα πράγμα θέλω να διαβεβαιώσω σήμερα, από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία και με αμεσότητα να παραδώσω στον αιρετό Υπουργό Άμυνας. Θέλω να σας πω κάτι όμως. Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού. Το επαναλαμβάνω και πάλι. Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο», σημείωσε ο κ. Φράγκος.

Η δημοκρατία θα λειτουργήσει (τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα): η κυβέρνηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε, η λεηλασία των ‘’από κάτω’’ θα συνεχιστεί.

Όσο για τον ελληνικό στρατό, δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Τον εκκωφαντικό του θόρυβο δεν σταματήσαμε να τον ακούμε. Μόνο που τώρα τελευταία σαν να βουίζει λίγο παραπάνω. Ο ρόλος του, στους καιρούς καπιταλιστικής κρίσης που διανύουμε, θα ενισχύεται συνεχώς. Ο ελληνικός στρατός θα συνεχίσει να δίνει το παρόν: στην εκπειθάρχηση της νεολαίας και στην εγχάραξη μιλιταριστικών, εθνικιστικών, ρατσιστικών, σεξιστικών αξιών (μία “κοινωνική αποστολή” που όπως φαίνεται πρόκειται να αναβαθμιστεί με την πολυπόθητη για τους στρατοκράτες αύξηση της θητείας στους 12 μήνες). Στην διάχυση του μιλιταρισμού στην κοινωνία. Στις ‘’ειρηνευτικές’’ αποστολές ανά τον κόσμο. Στην διασφάλιση των συμφερόντων των εγχώριων αφεντικών απέναντι στα συμφέροντα των αφεντικών άλλων κρατών (π.χ. Τουρκίας). Στις απεργίες, σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Στην καταστολή όσων πρόκειται να αγωνιστούν ενάντια στην υποτίμηση της ζωής τους.

Για τον στρατό δεν έχουμε καμία αμφιβολία: από την πλευρά της εξουσίας που βρισκόταν πάντα θα στρέφεται απέναντι μας ολοένα και πιο επιθετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *