Για τις εκδηλώσεις με αφορμή μία ακόμα συλλογική δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων που αποτελούν κομμάτι μίας διαδρομής συναντήσεων και ερεθισμάτων που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό των περιεχομένων της συλλογικής μας δήλωσης ολικής άρνησης στράτευσης. Θέλουμε να θέσουμε προβληματισμούς, σημεία συζήτησης και σκέψεις και μέσα από αυτές τις βραδιές, να εμπλουτιστούν, να αμφισβητηθούν ή και να ενισχυθούν με σκοπό την όσο πιο δυνατή συμπερίληψή των συναντήσεων αυτών στο λόγο που συνοδευει την συλλογική μας δήλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώτος κύκλος συμπεριελάμβανε την έκθεση φωτογραφιών και υλικού από μέρες και τόπους ανυποταξίας στις 11/10 και την εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τη διαδικασία της στρατιωτικής θητείας και τους σκοπούς της στις 18/10, στον αυτοοργανωμενο χώρο εκφρασης, αλληλεγγύης και συγκρουσης πάροδος (Νίκαια).

Δημιουργήθηκε το πεδίο να μοιραστούν περιεχόμενα και σκέψεις γύρω από το θέμα της ολικής άρνησης στράτευσης με αρκετά μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Η έκθεση στις 11/10 τροφοδότησε συζητήσεις σε πηγαδάκια γύρω από το ιστορικό αντιμιλιταριστικών αντιστάσεων και αρνήσεων στράτευσης. Ενώ και κόσμος “περαστικός” από τη γειτονιά στάθηκε να δει το υλικό.

Στην συζήτηση στις 18/10, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή, υπήρχαν πολλές διαφορετικές τοποθετήσεις γύρω από θέματα για τον ρόλο του στρατού, για τη θητεία, για τους έμφυλους ρόλους(που αφορούν τόσο το γενικό τους πλαίσιο τόσο την συγκυρία που βρισκόμαστε). Η συζήτηση άνοιξε επίσης και σε άλλα θέματα, όπως το πως αντιλαμβανόμαστε την επιλογή της ολικής άρνησης στράτευσης και σε βιωματικές τοποθετήσεις σε σχέση με το πως αντιμετώπισε κόσμος το κάλεσμα για στράτευση.

Είμαστε πολύ χαρούμενα για την προσέλευση και την συμμετοχή του κόσμου και στις δύο βραδιές και πιστεύουμε πως οι βραδιές αυτές αποτελούν κομμάτι της απάντησης μας στις ατομικές διώξεις. Είναι σημεία στα οποία συναντιόμαστε, συλλογικοποιούμε τα προτάγματα, τις επιθυμίες μας και τις αρνήσεις μας και μας κάνουν πιο σίγουρους και σίγουρες για την άρνηση του “κόσμου τους” και των προσταγών τους.

 

3 ακόμα ανεύθυνοι και μεταδοτικοί ολικοί αρνητές στράτευσης

 

 

Ερωτήσεις που υπήρχαν στον χώρο της εκδήλωσης

Ακολουθούν ανεύθυνα και μεταδοτικά αυτοκόλλητα για την ολική άρνηση στράτευσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *