Σοφά λόγια μεγάλων ανδρών

Οι συνέπειες θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες. Κρίση πρωτόγνωρη. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ανθρώπου κι αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες. Δεν κάνει κανέναν κοινωνικό διαχωρισμό και η ίδια η πηγή της, παραμένει αόρατη. Δεν έχει κανέναν υπεύθυνο να κληθεί να λογοδοτήσει.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή των Ελλήνων, 30/4/2020

 

ΑΘΗΝΑ 42-43

 

Τι λε ρε Κυριάκο*;; Η «κοντή μνήμη» είναι κλασσικό σύμπτωμα κατασκευής εντυπώσεων. Τα παραδείγματα μπορούν να γίνουν πάρα πολλά σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης και στον ελλαδικό χώρο. Τόσα πολλά που η αναφορά τους, ίσως θα ήταν αποπροσανατολιστική.

Ένα είναι πάντως βέβαιο, αν άκουσαν αυτή τη δήλωση όσοι/ες έχουν ζήσει κατοχή και χούντα, το λιγότερο θα γέλασαν ειρωνικά… Φόβος αρρώστιας και θανάτου έχει (ξανα)υπάρξει, απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν (ξανα)υπάρξει, απαγορεύσεις συναθροίσεων έχουν (ξανα)υπάρξει, πλουτισμός συγκεκριμένων κλάδων έχει (ξανα)υπάρξει, αλλαγές εργασιακών σχέσεων σε βάρος των από κάτω έχουν (ξανα)υπάρξει, ανεργία, μαύρη εργασία με αποδοχές χαμηλότερες του βασικού μισθού έχει (ξανα)υπάρξει.

Οι αιτίες και τα αποτελέσματα αυτών των κρίσεων βέβαια, δεν είναι αόρατες, ούτε άνευ διακρίσεων αντίστοιχα.

Όπως και οι διαχειριστές τους… 

…Εσείς δηλαδή και τα συστήματα απ τα οποία γεννιέστε και θρέφεστε.

 

*και καλά να το πει αυτό οποιοσδήποτε άλλος, αλλά εσένα ο πατέρας σου έτρωγε από 3 συσσίτια στην κατοχή για να επιβιώσει όταν άλλοι/ες δεν έβρισκαν ούτε 1. Και μια χαρά τα κατάφερε τελικά, σχεδόν 100άρησε…

 

ΑΘΗΝΑ 42-43

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *