Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο στέκι “Ετεροτοπία” της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους ολικούς αρνητές στράτευσης

Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό Indymedia:

Την Παρασκευή 1/6, 30 σύντροφοι και συντρόφισσες, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Ετεροτοπία, το στέκι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης με τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Βάφτηκαν συνθήματα στους τοίχους, μοιράστηκαν κείμενα, κρεμάστηκε πανό που εξηγεί τον πραγματικό ρόλο του στεκιού και κολλήθηκαν αφίσες (ιδιαίτερο συμβολισμό έχει, ότι μέσα στο στέκι βρήκαμε και αφίσα που, με αφορμή παλιότερη δίωξη του νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα, διεκδικούσε την παύση των διώξεων σε όλους τους αρνητές στράτευσης, την οποία και φροντίσαμε να επικαιροποιήσουμε)…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΕΝΤΗ, ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

 

 

Το κείμενο που μοιράστηκε και κολλήθηκε στους διαδρόμους του στεκιού:

Ετεροτοπία: στέκι εθνικισμού, μιλιταρισμού, στήριξης του NATO και καταστολής ολικών αρνητών στράτευσης.

Ας μη κοροϊδευόμαστε, δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Το συγκεκριμένο στέκι, είναι το εναλλακτικό και “κινηματικό” άλλοθι της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος για να ξεπλένει (στα μάτια ποιου άραγε;) μία ντροπή που βέβαια δεν ένοιωσαν ποτέ, αυτοί που συνειδητά υπηρετούν τους σχεδιασμούς μερίδας της ντόπιας αστικής τάξης, των “συμμάχων” του NATO και των “εταίρων” της Ευρωπαϊκής ένωσης. Πατώντας πάνω σε μία ανύπαρκτη αντίθεση μεταξύ κυβέρνησης-κόμματος αλλά και κόμματος-κομματικής νεολαίας, λίγες δεκάδες θλιβερών νέων προσπαθούν να πείσουν πως αγωνίζονται “για να αλλάξουν τον κόσμο”, τη στιγμή που ετοιμάζονται, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να γίνουν επαγγελματικά στελέχη σε ένα αστικό κόμμα που κατάφερε να περάσει τα τελευταία 3,5 χρόνια μία σειρά μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης και ευρύτερα των καταπιεσμένων, που κατά γενική ομολογία, δε θα μπορούσε να περάσει καμία άλλη κυβέρνηση. Το κρυφό χαρτί στα χέρια ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτελεί μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή: αφενός, μετά από λίγα χρόνια “αγωνιστικότητας” και ακτιβισμού να κάνει στροφή στο ρεαλισμό και να απογοητεύσει όσους και όσες, δυστυχώς, είχε πρώτα γοητεύσει οδηγώντας τους σπίτι τους, στην ηττοπάθεια και στην ματαιότητα. Αφετέρου να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων που είχαν μπλοκάρει οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες της περιόδου 2010-2012 για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση με τις λιγότερες δυνατές ζημιές για το κεφάλαιο.

Ενδεικτικά έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο να ψηφίσει και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα και να πετσοκόψει συντάξεις, να σβήσει την αργία της Κυριακής για τους εργαζομένους στο εμπόριο, να ρημάξει στον Κάκκαβο και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής που έχει γίνει ιδιωτική περιουσία της Eldorado. Έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο να ιδιωτικοποιήσει και να πουλήσει κοψοχρονιάς μία σειρά υποδομών, υπηρεσιών και εκτάσεων κοινής ωφέλειας, να θέσει προς ψήφιση επέκταση του τρομονόμου (αυτού που θα καταργούσε), να περάσει νομοσχέδια περιστολής του δικαιώματος στην απεργία, να πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να εκκενώσει καταλήψεις, να διαλύσει βίαια δεκάδες διαδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και από κοινού έχουν καταφέρει να αναβαθμίσουν τις σχέσεις με το NATO (αγορές εξοπλισμών, ανακίνηση Μακεδονικού, μετατροπή του Αιγαίου σε πάρκινγκ για το στόλο των Η.Π.Α. και της συμμαχίας, νέες βάσεις) αλλά και με μία σειρά χωρών της ΝΑ Μεσογείου (Ισραήλ, Αίγυπτος, Κύπρος) για να διατηρηθεί το Ελληνικό κράτος στη θέση του σερίφη της περιοχής, του υπεύθυνου εταίρου, του πυλώνα σταθερότητας και λοιπές φανφάρες που ξεστομίζουν για να κρύψουν τη συνενοχή της ντόπιας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στον διαμελισμό της Συρίας αλλά και στις εντάσεις ή στο ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία. Το κράτος έχει συνέχεια είπαν όταν εκλέχτηκαν και το πιστοποιούν με κάθε τους πράξη. Αφού συνεχίζουν να ξοδεύουν δυσανάλογα ποσά για όπλα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούμε να καλύψουμε μία σειρά βασικών κοινωνικών αναγκών (νερό, ενέργεια, στέγαση, περίθαλψη, μετακινήσεις), αφού έχουν επιβάλει να δουλεύουμε 4ωρα για 250 ευρώ το μήνα τη στιγμή που έχουν μπάτσους, καραβανάδες και δικαστές στα πούπουλα, αφού συνεχίζουν να πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις καταστολής πλήθους, όπως πρόσφατα συνέβη στην 113 πτέρυγα μάχης στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα όμως, είναι οι ίδιοι που συζητούν για αύξηση της στρατιωτικής θητείας (πρώτη φορά μετεμφυλιακά θα υπάρξει αύξησή της!!!) και ακόμη χειρότερα έχουν οξύνει την καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης. Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Τσίπρας δήλωνε στο συνέδριο της νεολαίας του ότι θα πάψει να ισχύει το “διαρκές αδίκημα” της ανυποταξίας χειροκροτούμενος και λίγα χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε αρνητές στράτευσης, δήλωνε πως το διοικητικό πρόστιμο των 6000 ευρώ έχει ταξική χροιά, πως οι συνεχείς διώξεις για το ίδιο “αδίκημα” είναι Ελληνική πρωτοτυπία (που είναι). Κάποιοι μέσα από όλα αυτά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Καρανίκα, κατάφεραν να ξεχάσουν και να εξαργύρωσαν τους προηγούμενους αγώνες τους φτάνοντας μέχρι και σε θέσεις συμβούλων του πρωθυπουργικού γραφείου…

Υπό το σκιάχτρο του πολέμου, η τιμωρία γίνεται ακόμα πιο παραδειγματική: τα 6000αρα συνεχίζουν να μπαίνουν απανωτά και ανυπότακτοι συλλαμβάνονται διαρκώς ενώ περνάνε στρατοδικεία δύο και τρεις φορές, όπως πρόσφατα συνέβη και με τον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δ. που συνελήφθη (και χρεώθηκε με εξαχίλιαρο) για τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια. Ας είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που είναι και η νεολαία του επίσης, όπως κι αν παρουσιάζεται στους ελάχιστους που ξέρουν ότι υπάρχει ακόμα. Ας ξέρουν όμως πως κι εμείς είμαστε αυτοί είμαστε, εργαζόμενοι και άνεργες, ντόπιοι και ξένες, γυναίκες και άντρες, γκέι και λεσβίες, άνθρωποι που αγωνίζονται τόσο στις περιόδους “ειρήνης” όσο και στις περιόδους “πολέμου” ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που παράγει εκμετάλλευση, καταπίεση, ανισότητες, βαρβαρότητα, θάνατο.

Κλείνουμε θυμίζοντας πως έτσι κι αλλιώς το δίκαιο είναι κάτι υποκειμενικό. Και όπως συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σύντροφοί μας για την πολιτική τους επιλογή να μην υπηρετήσουν στον εθνικό στρατό, έτσι κι εμείς έχουμε το δίκιο να κάνουμε ξεκάθαρο πως όσοι συναινούν σε αυτή την κατάσταση, θα καταγραφούν και θα αντιμετωπιστούν από την ιστορία όπως ακριβώς τους αξίζει:

ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΚΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

 

Πρωτοβουλία αναρχικών/ αντιεξουσιαστών ενάντια στα έθνη, τους στρατούς τους πολέμους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *