Λόγος και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την υπόθεση του ολικού αρνητή στράτευσης Β.Γ.

Αναδημοσιεύσεις λόγου και δράσεων:

 

  • Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις ενάντια στην καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης με αφορμή την υπόθεση του συντρόφου Β.Γ.

    Την Τετάρτη 22/11 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με κείμενα, αφίσες, τρικάκια και πανό σε δύο εφορίες της πόλης (ΣΤ και Δ) καθώς και στη στρατολογική υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκε η προσφυγή του συντρόφου Β.Γ. του οποίου η προσφυγή ενάντια στο εξοντωτικό πρόστιμο των 6000 ευρώ εκδικάζεται την Πέμπτη 23 Νοέμβρη. Αιτία παραμένει, η αλληλεγγύη μας στους ολικούς αρνητές στράτευσης, η άρνηση μας να υπηρετήσουμε τους εθνικούς στρατούς αυτού του κόσμου, η σαφής μας θέση δίπλα στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους ανεξαρτήτου φύλου και φυλής, η σαφής μας θέση ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και του κεφαλαίου, η έμπρακτη εναντίωσή μας στους πολέμους, στην προετοιμασία τους, στα προαπαιτούμενά τους: στην ισχυροποίηση της δύναμης κρούσης του ΝΑΤΟ, στους γεωστρατηγικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των οποίων τα σπασμένα τα πληρώνουμε οι “από τα κάτω” κάθε χώρας, στα εξοπλιστικά προγράμματα, στα σύνορα, στην υποχρεωτική στράτευση, στην τυφλή υπακοή στους γαλονάδες, στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό.

    ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ

    Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

    Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης “Πυρανθός”

     

    το κείμενο που μοιράστηκε: stratos

    Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις:

  • Χανιά: Παρέμβαση στην εφορία Χανίων ενάντια στα πρόστιμα των 6000 ευρώ σε ανυπότακτους και ολικούς  αρνητές στράτευσης
    Tη Δευτέρα 20/11, δέκα σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε δύωρη παρέμβαση-μοίρασμα έξω από τη ΔΟΥ Χανίων ενάντια στα πρόστιμα των 6000 ευρώ σε ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης.Ύστερα ανεβήκαμε στα διοικητικά δικαστήρια της εφορίας, αλλά και στο γραφείο της διευθύντριας της εφορίας, προκαλώντας μια μικρή «αναμπουμπούλα» σε αυτούς που συνεργάζονται με τη στρατιωτική μαφία, οξύνοντας την καταστολή σε ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης.

    το κείμενο:

Το Α.Φ.Μ κι οι χακί εκβιασμοί

Επειδή καταστολή δεν είναι μονάχα ο μπάτσος με το γκλοπ, μια φυλακή, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά όλες εκείνες οι συνθήκες και οι μηχανισμοί που σε δυσκολεύουν να κινηθείς, να επιλέξεις, να ζήσεις. Όταν η σωτηρία της εθνικής οικονομίας αφορά την προτεραιότητα της ντόπιας εξουσίας, η οικονομία των «από κάτω» βρίσκεται στο στόχαστρο. Μια κλοπή που παίρνει σάρκα και οστά με την έμμεση και την άμεση φορολογία. Και μιας και τα πάντα κοστολογούνται, κάθε παράβαση αποτυπώνεται χρηματικά στον προσωπικό αριθμό του καθενός. Το Α.Φ.Μ.

Η χρησιμότητα αυτού του αριθμού είναι κάτι παραπάνω από καταγραφή των οφειλών προς το ελληνικό κράτος. Αφορά το πεδίο εκείνο όπου το τι θα σου επιτρέπεται και τι όχι ορίζεται από το πορτοφόλι σου. Κι αν μας είναι λίγο ως πολύ γνωστό αλλά συνάμα και τόσο ακατανόητο, την καπιταλιστική κρίση του ελληνικού κράτους την πληρώνουν όσοι μετά βίας μπορούν να πληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Αυτή την πολιτική και κοινωνική κατάσταση εκμεταλλεύονται κι οι ντόπιοι στρατοκράτες. Δια στόματος Βενιζέλου και Παπαντωνίου το 2011 μέσα στα υπόλοιπα γνωστά χαράτσια, έριξαν κι ακόμα ένα λιγότερο γνωστό. Σε κάθε ανυπότακτο 6000 ευρώ στο A.Φ.Μ του, ποσό το οποίο προσαυξάνεται 1% κάθε μήνα. Δηλαδή όποιος αρνείται να σκοτώσει και να σκοτωθεί υπό τη σημαία του ελληνικού στρατού, χρωστάει. Και χρωστάει πολλά.

Οι αποδέκτες; Περίπου 30.000 ανυπότακτοι ανά τη χώρα που ήταν οι επίσημα καταγεγραμμένοι εκείνη την περίοδο. Κι αν με τις συντηρητικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας γινόταν αντιληπτή, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» τα πράγματα είναι περισσότερο θολά.

Το καθεστώς ομηρίας που βρίσκεται ο κάθε ανυπότακτος, ο οποίος επιλέγει να μην υπηρετήσει στον πιο ωμά καταπιεστικό δολοφονικό θεσμό, αφορά στη μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας αλλά και  διαβατηρίου. Επίσης, το δυσβάσταχτο πρόστιμο των 6000 ευρώ είναι ένα συνεχές πρόστιμο, καθώς κάθε φορά που ο ανυπότακτος καλείται να καταταγεί και δεν παρουσιάζεται «τρώει» κι άλλο εξαχίλιαρο και ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει 45 χρονών, άρα και μη στρατεύσιμος. Φυσικά, όλα τα παραπάνω συνοδεύονται και με συνεχή στρατοδικεία-παρωδίες που επιφέρουν ποινές φυλάκισης.

Στεκόμαστε πλάι στους ανυπότακτους/ολικούς αρνητές στράτευσης καθώς η θέα των στρατοπέδων μας είναι εξίσου αποκρουστική όσο και σ ’αυτούς. Η ιεραρχία, ο σεξισμός και η μιλιταριστική βία που παράγεται και αναπαράγεται στις ένοπλες δυνάμεις είναι η εξουσία που συντηρεί τις κοινωνικές ανισότητες και μας εμπλέκει σε θανατηφόρα πολεμικά παιχνίδια. Θα παραμείνουμε έξω από τα στρατόπεδα οργανώνοντας τις αντιστάσεις μας απέναντι στις πολεμικές ορέξεις των αφεντικών μας και των συμμάχων τους.

Κι επειδή ούτε χρόνο για χάσιμο έχουμε, πόσο μάλλον φράγκα…

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ

– Αλληλεγγύη σε όποιον δεν κατατάσσεται!

– Αλληλεγγύη στον Μ.Β που εκδικάζεται η προσφυγή του στην εφορία για το 6000αρο που του έχει επιβληθεί από τη χακί μαφία

Κανάιμα – πρωτοβουλία ενάντια στο μιλιταρισμό

 

  • Αφίσες

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *