Ιωάννινα: Νέα παρέμβαση-παράδοση συλλογικής δήλωσης ολικής άρνησης στράτευσης – 04/09/2014

αναδημοσίευση από το μπλογκ του Ξυπόλυτου Τάγματος.140904-stratologia-ioanninon-1

Στις 4/9/14 ήταν η τρίτη φορά που επισκεφτήκαμε τη στρατολογία Ιωαννίνων για να παραδώσουμε την κοινή δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης των συντρόφων Δ. Μανίτσα και Κ. Σακκά. Η κάθε επίσκεψη πιο σημαντική και από την προηγούμενη. Οι προθέσεις μας δεν ήταν καθόλου φιλικές. Δεν είμαστε από τους τύπους που προσέρχονται στις ώρες κοινού για να εξυπηρετηθούν. Είμαστε συνειδητά πολέμιοι του πολέμου και εχθροί των μηχανισμών που τον προετοιμάζουν και τον εκτελούν. Είναι αυτή η συνειδητή μας επιλογή που μάς επιβάλει να σταθούμε δημόσια και συλλογικά απέναντι στους στρατοκράτες και να τους φωνάξουμε μέσα στα μούτρα: ΔΕ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ ΑΦΕΝΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Δεν είμαστε από αυτούς που θέλουν να κρυφτούν ή να αποφύγουν την αντιπαράθεση. Ίσα ίσα την επιδιώκουμε. Έχουμε πλήρη αντίληψη του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού που διεξάγεται στην περιοχή μας, με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων και την προς διευθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία. Ξέρουμε πως οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί των κρατών δε θα διστάσουν να επικαλεστούν το στρατό, όταν οι διπλωματικές αποστολές θα στερηθούν επιχειρημάτων. Βλέπουμε πώς οι λύσεις των αφεντικών απέναντι στην κρίση είναι ακόμα περισσότερη εθνική ενότητα και ακόμα περισσότερη εθνική ομοψυχία. Όμως δε βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα σε αυτούw τους σχεδιασμούς!

Η ταξική μας θέση μάς τοποθετεί απέναντί τους!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!
ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!

 

140904-stratologia-ioanninon-5 140904-stratologia-ioanninon-4 140904-stratologia-ioanninon-3 140904-stratologia-ioanninon-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *