Αλληλεγγύη ενάντια στα σύνορα και τα τείχη των φυλακών

Prison1Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 6 άνθρωποι στη Φινλανδία καταδικάζονται για το ότι αρνούνται να εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία. Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται πασιφιστές και αναρχικοί, αλλά επίσης και μη πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που επίσης αρνούνται να κάνουν τη θητεία τους, η οποία διαρκεί από 6 έως 12 μήνες. Σήμερα, αρκετές από αυτές τις φυλακίσεις αντικαθίστανται από φυλάκιση σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ο Topi Louko είναι ένας αναρχικός από τη Φινλανδία, ο οποίος τον Δεκέμβρη ξεκίνησε να εκτίει ποινή κάθειρξης 18 μηνών σε μία χαμηλής ασφαλείας φυλακή επειδή αρνήθηκε να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Στα μέσα Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε σε ένα μεταβατικό κέντρο κράτησης. Ο σύντροφος επιθυμεί να λαμβάνει γράμματα, οπότε εδώ διατίθεται η διεύθυνσή του. Θα απελευθερωθεί στις 24 Απριλίου, 2013.

Εκτός από τον Topi, υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας κρατούμενος για τον ίδιο λόγο με ξεκάθαρη πολιτική αναφορά. Ο Jakko Jekunen έχει φυλακιστεί από τις 4 Δεκεμβρίου και δεν θα απελευθερωθεί πριν τις αρχές του Ιουνίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Topi Louko
Vehnämyllynkatu 4
33560 Tampere Finland

Jaakko Jekunen
Suomenlinnan vankila
Suomenlinna C 86
00190 Helsinki Finland Finland

Πηγή:  http://solidaritynow.noblogs.org/post/2013/03/23/rebeld-imprisoned/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *