2 κείμενα των ολικών αρνητών στράτευσης Δ. Χατζηβασιλειάδη και Φ. Σίψα, σχετικά με τις νέες κλήσεις τους για κατάταξη

Δημόσια Ανακοίνωση – Παλλαϊκό κάλεσμα στο πυροβολικό

 

Μετά από μια καταδίκη φυλάκισης ενός έτους για ανυποταξία, για την οποία καταβάλω εκατό ευρώ κάθε μήνα, μετά από δυο ακόμα κλήσεις στράτευσης που ακολουθήθηκαν από δυο ακόμα διώξεις μέσα στο 2014 και δυο συλλήψεις από την ασφάλεια, για τις οποίες εκκρεμούν δυο ακόμα στρατοδικεία, μετά από δυο χαράτσια των έξι χιλιάδων ευρώ, τα οποία αρνούμαι να πληρώσω και με δεδομένο ότι βρίσκομαι σε καθεστώς ομηρίας με περιοριστικούς όρους και αναμενόμενες δίκες (εκτός των στρατοδικείων) ακριβώς επειδή είμαι στρατευμένος αναρχικός, μετά λοιπόν από από μια σειρά άθλιων ποινικών, φυσικών και οικονομικών εκβιαστικών εγκλημάτων του κράτους που αποσκοπούν στο να καμφθεί το αγωνιστικό σθένος μου, να γίνω ρίψασπις στην μετωπική γραμμή της ολικής άρνησης στην στρατοκρατία και να αποδεχθώ την αιχμαλωσία της στρατιωτικής θητείας, ο ελληνικός στρατός με ξανακαλεί να καταταγώ την Τρίτη 20 Γενάρη 2015 μ’ ένα σημείωμα της στρατολογικής υπηρεσίας αθήνας το οποίο υπογράφεται από τον τμηματάρχη λοχαγό (ΣΣΝΣ) ιωάννη γ. αργυρό και την διευθύντρια αντισυνταγματάρχη (ΣΣΝΣ) ευαγγελία αθανασίου.

Διόλου τυχαία καλείται να καταταχθεί την ίδια μέρα, αλλά σε άλλο στρατόπεδο και ο σύντροφος αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Φώτης Σίψας. Η εντεινόμενη κατασταλτική πολιτική ενάντια στους αρνητές και η ιδιαίτερη επιμονή στους αναρχικούς συντρόφους καταδεικνύουν τον πανικό των στρατοκρατών απέναντι στην απήχηση του προτάγματος της ολικής άρνησης στράτευσης και την γενικότερη ανησυχία του κράτους για την κοινωνική απαξίωση των θεσμών του και των ένοπλων μηχανισμών του.

Αυτήν τη φορά καλούμαι να υπηρετήσω στο πυροβολικό. Με την συγκεκριμένη δημόσια ανακοίνωσή μου ενημερώνω τα στρατολογικά γραφεία, τους στρατιωτικούς εισαγγελείς και δικαστές, τους στρατόμπατσους και την κρατική ασφάλεια, τα επιτελεία τους και τα υπουργεία τους, οποιονδήποτε μισθοφόρο στρέφεται ενάντια στο αντιμιλιταριστικό κίνημα «κάνοντας την δουλειά του», αλλά και όποιον εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ελληνικός στρατός προστατεύει την ζωή του και την ελευθερία του ή έστω ότι η λειτουργία αυτού του μηχανισμού τρομοκρατίας είναι απλά αδιάφορη, ενημερώνω λοιπόν ότι μόλις έρθει η ώρα για τους προλετάριους να κανονιοβολίσουμε τους στρατώνες, τα κρατητήρια, τα δικαστήρια, τις φυλακές και όλους τους τυραννικούς θεσμούς των αφεντικών για να αποτινάξουμε την εξουσία τους, θα είμαι πρόθυμος και ικανός πυροβολητής.

Δεν χρειάζεται να υπηρετήσουμε καμία σωφρονιστική δομή για να μάθουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την φυσική και κοινωνική άμυνά μας και τον πολιτικό αγώνα μας απέναντι στην εξουσία. Δεν τσιμπάμε το τυράκι της μιλιταριστικής αυθεντίας και μιας ψευτομαγκιάς που συντηρεί την υποταγή, όπως δεν τσιμπάμε στο τυράκι του τρελόχαρτου. Η ανοιχτή κοινότητα της μαχητικής αυτοοργάνωσης έχει αρκετή ευφυΐα, την βέλτιστη που μπορεί να επιδείξει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών, ακριβώς επειδή βασίζεται στην δύναμη της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Κι αφού λοιπόν η κρατική βία, η λεηλασία του φυσικού πλούτου και της ανθρώπινης εργασίας, η φτώχια, ο κατακερματισμός και ο θάνατος σε καθεστώς εγκατάληψης ξεχειλίζουν μέσα στην ελληνική επικράτεια του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και πέρα από τα σύνορά της, οι πυροβολαρχίες του κάτω κόσμου ίσως εμφανιστούν πολύ ταχύτερα απ’ όσο υπολογίζουν στους εφιάλτες τους οι κρατιστές. Κανένας μισθοφόρος της καταστολής δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από γραφειοκρατικές και ιεραρχικές επιφάσεις. Μέσα στον σύγχρονο καπιταλιστικό βόρβορο ούτε το ελαφρυντικό της αμέλειας δεν μπορεί να βρει έδαφος. Όποιος τάσεται στην πλευρά της στρατοκρατίας έχει απάνθρωπο δόλο και πλήρη ευθύνη για τα εγκλήματά της παγκοσμίως.

Καλώ λοιπόν κι εγώ, όχι μόνο εκείνους που θα κληθούν να υπηρετήσουν την στρατοκρατία να αρνηθούν, αλλά κι όλους εκείνους τους αλληλέγγυους που αντιστέκονται στην κρατική κυριαρχία και στην εκμετάλλευση να ταχθούν ως άξιοι πυροβολητές σ’ ένα κοινό μέτωπο για το τσάκισμα της αστικής τρομοκρατίας μέχρι την οριστική εξάλειψη της.

Γιανα παρουσιαστούμε όλοι μαζί ένα ωραίο πρωί με μια μαύρη και μια κόκκινη σημαία εκεί που το κράτος γυαλίζει τα κανόνια του και να τα βγάλουμε στους δρόμους μ’ ένα σύνθημα :

«Εδώ, όλοι εμείς οι πρώην σκλάβοι»

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης (Ολικός Αρνητής Στράτευσης), 15 Γενάρη 2015

 

Αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/post/1538401/

 

 

 

 

 

ΠΙΣΩ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ…

<< Την στιγμή που κράτος και κεφάλαιο ανασυντάσσουν τις δομές τους, και επιχειρούν οι στρατοκράτες να διαμορφώσουν ένα πολυεπίπεδο μέτωπο σύγκρουσης, τα χειροκροτήματα για το »καλό έργο» που προσφέρουν τα μισθοφορικά ένοπλα σκουλήκια συνεχίζουν…Χωρίς να νιώθουν κανέναν φόβο κ’ απειλή ακόμα.>>

Πριν 3 εβδομάδες ενημερώνομαι για την παρουσία της ασφάλειας στο πατρικό μου, και για την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στην περιοχή με την εμφανή παρουσία τους, με σκοπό να μου παραδώσουν την 18η κατάταξη ως τώρα. Μετά από λίγες ημέρες δέχεται ο αδερφός μου κλήσεις με επιμονή στο τηλέφωνο του από τα τσιράκια της ασφάλειας, με έντονο χαρακτηριστικό την πίεση και τις προκλήσεις, να τον ρωτούν για το αν γνωρίζει που κατοικώ και για το αν υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί μου, χωρίς να συστήνονται και να εξηγούν τον λόγο που καλέσανε. Μετά από άκαρπες προσπάθειες να με συναντήσουν εμφανίζονται και πάλι στις 14/1/15 μπάτσοι στο πατρικό και αφήνουν το σημείωμα κατάταξης όπου με καλούν ο ταγματάρχης Κωνσταντίνος Λ. Μπιρμπίλης (ΣΣΝΣ) και ο Ευάγγελος Εμμ. Φράσκος Αντισυνταγματάρχης (ΣΣΝΣ) να καταταγώ στην τρίπολη στο πεζικό στις 20/1/15.

Την ίδια ημέρα στις 20/1/15 καλείτε συμπτωματικά και ο σύντροφος αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δ.χατζηβασειλιάδης για 3η φορά μέσα σε έναν χρόνο ενώ είδη καταβάλει ποσό 100 ευρώ μηνιαίως για την καταδίκη 1 έτους για ανυποταξία και περιμένει κ’ άλλες δίκες και διώξεις όπως επισημαίνει και ο ίδιος στην ανακοίνωση που δημοσίευσε στις 15/1/14.

<< Μετά από δυο ακόμα κλήσεις στράτευσης που ακολουθήθηκαν από δυο ακόμα διώξεις μέσα στο 2014 και δυο συλλήψεις από την ασφάλεια, για τις οποίες εκκρεμούν δυο ακόμα στρατοδικεία, μετά από δυο χαράτσια των έξι χιλιάδων ευρώ, τα οποία αρνούμαι να πληρώσω και με δεδομένο ότι βρίσκομαι σε καθεστώς ομηρίας με περιοριστικούς όρους και αναμενόμενες δίκες (εκτός των στρατοδικείων) ακριβώς επειδή είμαι στρατευμένος αναρχικός>>.

Τα στρατό-κρατικά συμφέροντα γεμίζουν τις τσέπες των αφεντικών, ενώ όσο χύνεται αίμα η εκδίκηση μεγαλώνει για κάθε στρατοκράτη δολοφόνο…

Κλείνοντας το μάτι τα αφεντικά στην Ευρώπη και στις διεθνές καπιταλιστικές ζώνες, επιχειρείται να εμπλουτιστεί το μέτωπο της στρατιωτικοποίησης σε συμφωνία ενάντια σε όποιον αρνείται να υπερασπιστεί το κράτος, και την βάρβαρη μηχανή του στρατού.
Το »νόμιμο» αλισβερίσι, εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η διακίνηση ναρκωτικών, και το εμπόριο όπλων, που πραγματώνετε στον έβρο από αξιωματικούς, συνταγματάρχες, και διοικητές είναι τμήμα του πολέμου που μένετε ενάντια στους καταπιεσμένους, και επιβεβαιώνει αιώνες πριν αλλά και τώρα την συνύπαρξή κράτους μαφίας κ’ αφεντικών.

– Ποιος είναι υπεύθυνος για την λήστευση διαβατηρίων, χρημάτων, κ’ προσωπικών αντικειμένων των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα;
– Ποιοι έχουν την ευθύνη για τις συλλήψεις, τις δολοφονίες και απελάσεις που ο στρατός και η αστυνομία πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση στα σύνορα αλλά και μέσα στη μητρόπολη;

Τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και οι εν ψυχρώ δολοφονίες, σε πλήθη πολιτικών προσφύγων και μεταναστών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ή πολιτικό άσυλο…είναι κομμάτι του πλαισίου θεσμοθέτησης της από τα πάνω για την παγκόσμια επίθεση και συμβαίνει για να ενισχύεται το αίσθημα, ασφάλειας των υπηκόων του κράτους. Η αυστηροποίηση, ο έλεγχος και τα μέσα καταστολής, λειτουργούν παραδειγματικά για όσους επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα.

Οι απαγωγές με την συνεργασία μυστικών υπηρεσιών ελλάδας, τουρκίας και αμερικής,το κλίμα παγκόσμιας τρομουστερίας που επαναφέρουν στο προσκήνιο με σενάρια κινδυνολογίας για ενδεχόμενο χτύπημα από τζιχαντιστές στην ευρώπη. Η έκδοση συλληφθέντων σε άλλα κράτη στα οποία καταζητούνται αγωνιστές. Οι φυλακές τύπου Γ που δημιουργήθηκαν πρόσφατα για την απομόνωση των »επικίνδυνων», συνομολογούν την παγκόσμια συνεργασία των κρατών την όξυνση της κατασταλτικής στρατηγικής ενάντια σε κάθε αντικρατικό αγώνα που δίνετε από τα κάτω.

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες και ποιος είναι ο επικίνδυνος;

Είναι προφανές πώς στρατιωτικοί μισθοφόροι,εισαγγελείς, μπάτσοι και δικαστές απειλούνται από την αιφνίδια αναπτυσσόμενη πολεμική που οργανώνετε από το αντιμιλιταριστικό κίνημα, με σκοπό όχι μόνο την διάλυση της μηχανής του στρατού αλλά την συνολική ρήξη με τους θεσμούς της εξουσίας.
Δεν σέβομαι καμία πατρίδα, δεν αναγνωρίζω ούτε θα υπερασπιστώ καμία σημαία για να κοιμάμαι ήσυχος. Επαναφέρω όπως είχα δημοσιεύσει και στην δήλωση μου τον Αύγουστο του ’14 πώς δεν θα υποκύψω στις προκλήσεις των στρατοκρατών, όπως και έκανα χρόνια πριν αλλά και τώρα αμετακίνητος στη θέση μου να αγωνίζομαι για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και αντίστασης. Η στράτευσή μου ως αναρχικός και η συνειδητή αυτοπειθαρχία μου, ενάντια σε έθνος κράτος και κεφάλαιο, ενισχύουν κάθε πεδίο αγώνα και προτάσσουν την ολική άρνηση σε κάθε μορφή εξουσίας.

Θα επιμείνω μέχρι την ολική κατάργηση κράτους – κεφαλαίου – στρατού και της μισθωτής εργασίας. Η επέμβαση του Ε.Σ στις απεργιακές κινητοποιήσεις, και οι μισθωτοί απεσταλμένοι φασίστες στα μαχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, είναι το καλούπι αναδιάρθρωσης, που εγκαθιδρύει η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ενημερώνω στρατολογικές υπηρεσίες, συνταγματάρχες, υποδιοικητές και όλα τα λαμόγια της ΓΑΔΑ, πώς δεν με τρομοκρατούν ούτε οι κατατάξεις, αλλά ούτε και οι ποινές σας. Αυτοί που είναι επικίνδυνοι είναι όσοι έχουν θέση στη βουλή. Τρομοκράτες είναι όλοι αυτοί που ανοίξανε πυρ, ενάντια στη μαχητική γραμμή του επαναστατικού απελευθερωτικού στρατού το Δεκέμβρη του ’44, είναι όσοι ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο, με τις νέες συμφωνίες ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, για την ανασυγκρότηση του στρατού με μονάδες υποστήριξης και άμυνας σε κύπρο κ’ αιγαίο.

…ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΡΙΞΗ ΚΡΑΤΟΣ Κ΄ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Να στραφούν τα όπλα του λαού εναντίον σε κάθε μισθοφόρο δολοφόνο..

¨Αν κάποιοι πρέπει να δώσουν το αίμα τους, αυτοί είναι τα αφεντικά κ΄ οι στρατοκράτες»

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

σε ΚΡΑΤΟΣ, ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Σίψας Φώτης

28/1/15

 

Αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/post/1539047/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *