Νέα σύλληψη του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Νεότερη ενημέρωση [Σάββατο 12 Απριλίου]

Ο σύντροφος ζήτησε αναβολή για ιατρικούς λόγους από το στρατοδικείο του Ρουφ η οποία έγινε δεκτή. Η δίκη ορίστηκε για την Πέμπτη 24 Απριλίου.

Παραθέτουμε κείμενο του ίδιου για τη νέα δίωξη:

 

Μπατσόσκυλα και στρατοκράτες βγήκαν σεργιάνι στην πόλη…

Τη νύχτα της Τετάρτης 9 προς 10 του Απρίλη κι ενώ περπατούσα στην Λ.Αλεξάνδρας μια ομάδα μισθοφόρων της  ΔΙΑΣ με περικύκλωσε. Σε ελάχιστο χρόνο αφότου πήραν την ταυτότητά μου ήμουν ήδη με χειροπέδες. Μου ανακοίνωσαν ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής μου.

Οι στρατοδίκες της δημοκρατίας έχουν κυρήξει πόλεμο στους αρνητές του πιο ολοκληρωτικού μηχανισμού κυριαρχίας. Οι διώξεις γι’ανυποταξία εντατικοποιούνται κι ένα καθεστώς ομηρίας αγωνιστών και τρομοκρατίας πάνω στο σύνολο των ταξικά καταπιεσμένων με συλλήψεις και αλλεπάληλα χρηματικά πρόστιμα επιχειρεί να γίνει ανεκτό. Η κρατική λεηλασία δυναστεύει χάρη στα όπλα της και πρωτίστως, διαιωνίζεται πίσω απ’το φάντασμα της άθλιας αίγλης τους.

Η κράτηση ενός ανυπότακτου στις τσιμεντένιες τρύπες της αστυνομίας, η προσαγωγή στο στρατοδικείο και οι οικονομικοί εκβιασμοί αποτελούν μέρος της καθολικής επίθεσης κράτους και κεφαλαίου. Οι συνεχείς στρατιωτικές διώξεις αποτελούν ένα ισχνό μέσο καταστολής της αντίστασης στην αστική στρατοκρατία. Ένας ελάχιστος ανάμεσα στους άπειρους λόγους εξέγερσης μέσα στο κρατικό κάτεργο. 

Τα τείχη της εξουσίας αποκαλύπτουν τους φόβους της. Να σπείρουμε την ανυποταξία ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

Ολική Άρνηση Στράτευσης στο καθεστώς εκμετάλλευσης 

Συστράτευση στην πάλη για την ελευθερία και την αλληλεγγύη 

 

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, 12/4/2013

 

.

.

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Απριλίου ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Χατζηβασιλειαδής συνελήφθη στην Αθήνα ύστερα από αστυνομικό έλεγχο και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όπου ενημερώθηκε ότι εκρεμμεί ένταλμα σύλληψής του για ανυποταξία. Κρατήθηκε ολόκληρο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε στο στρατοδικείο του Ρουφ (το οποίο είχε εκδώσει το νέο ένταλμα) όπου πήρε τριήμερη αναβολή (για το Σάββατο 12 Απριλίου).

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης τον Νοέμβριο του 2013 είχε καταδικαστεί σε 1 χρόνο με 3ετή αναστολή για το αδίκημα της ανυποταξίας και πάλι από το στρατοδικείο του Ρουφ (ύστερα από έφεση που έκανε σε πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί). [δείτε και εδώ].

Παραθέτουμε το κείμενο της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που εκδόθηκε μετά τη νέα σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου:

Στρατοκράτες – μπάτσοι και αφεντικά δείχνουν τα δόντια της εκδίκησης και επιλέγουν για 2η φορά μετά απο 5μήνες  να επιβάλουν εκ νέου δίωξη ανυποταξίας στον σύντροφο ολικό αρνήτη Δ.Χατζηβασιλειάδη.

Είναι η μέθοδος των απο ”πάνω” με το να δημιουργήσουνε κλίμα φόβου και απομώνοσης σε όποιον αντιστέκεται και αρνείται να ντυθεί  στο χακί,σε όποιον αρνείται να υπηρετήσει τον βάρβαρο μηχανισμό που θεμελιώνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, και θεσμοθετεί νέες Φυλακές (Υψύστης Ασφαλείας) τύπου (Γ), αυξάνοντας μισθούς εν καιρό ”οικονομικής κρίσης” στα μισθωφορικά καθάρματα για να ρίχνουν στο πάτο του έβρου το κουφάρι κάθε καταπιεσμένου και ταξικού αδερφού που αναζητά την ελευθερία, την ισότητα, και την αλληλεγγύη έξω απο σύνορα και πατρίδες…που βασανίζονται και δολοφονούνται στο όνομα  του έθνους και της ασφάλειας.

ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ  

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *