Ενημέρωση από το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη. Ο σύντροφος καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με 1 χρόνο αναστολή (αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του “πρότερου έντιμου βίου” και τα “μη ταπεινά ελατήρια”), ενώ η αρχική πρόταση του εισαγγελέα ήταν 12 μήνες με 3ετή αναστολή.

Πάνω από 100 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από διάφορες πόλεις της ελληνικής επικράτειας συγκεντρώθηκαν στο στρατοδικείο του Ρουφ. Σε μία γεμάτη αίθουσα οι στρατοδίκες για ακόμη μία φορά επέδειξαν την ένδεια της στρατιωτικής ρητορείας απέναντι στα αντιμιλιταριστικά περιεχόμενα που ξεδιπλώνονταν καθόλη τη διάρκεια της δίκης. Και αρκέστηκαν στη ρουτίνα μίας προειλημμένης καταδίκης δίχως ίχνος αντίλογου.

Από την πλευρά των ολικών αρνητών και των αλληλέγγυων, για ακόμα μία φορά ένα στρατοδικείο μετατράπηκε σε πεδίο ανοικτής αντιπαράθεσης με τους στρατοκράτες. Κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι διώξεις των ολικών αρνητών στράτευσης αποτυγχάνουν στις πολιτικές τους σκοπιμότητες, αδυνατούν να καταστείλουν τον αντιμιλιταριστικό αγώνα, ενώ κάθε φορά ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο η αλληλεγγύη σε όσους αρνούνται να υπηρετήσουν τον στρατιωτικό μηχανισμό και όλα αυτά που αυτός πρεσβεύει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *