Κείμενο αλληλεγγύης από την Τουρκία στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

* Η μετάφραση που ακολουθεί προέρχεται από κείμενο αλληλεγγύης που συντάχθηκε από Τούρκους αντιμιλιταριστές και κατατέθηκε εγγράφως στο στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, στο Ρουφ στις 5 Νοεμβρίου.

.

Η παγκόσμια κυριαρχία κρύβει καλά το αυταρχικό και φασιστικό πρόσωπό της πίσω από το όνομα της δημοκρατίας, όμως δεν διστάζει  να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί σε περιόδους που η κοινωνική εξέγερση βράζει και απειλεί την ίδια της την ύπαρξη.

Στην Ελλάδα, όπως ακριβώς και στην Τουρκία, αυτές τις μέρες, το κράτος αναζητά χίλιους τρόπους για να καταστείλει όλα τα κοινωνικά κινήματα που αντιστέκονται εδώ και πάρα πολύ καιρό και πιο συγκεκριμένα τα αναρχικά και αυτόνομα κινήματα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης των ολικών αρνητών στράτευσης με διάφορες δικαιολογίες, η δίωξή τους και η διαρκής καταστολή τους.

Αποτελεί αναλλοίωτη αλήθεια το γεγονός ότι οι εξουσίες, όταν αισθάνονται ότι βρίσκονται υπό πίεση από τις κοινωνικές αντιστάσεις, θέτουν τα κινήματα σε περιορισμό. Ο σύντροφος Δημήτρης, διώκεται ως αποτέλεσμα αυτής της κρατικής πολιτικής.

Στην Τουρκία βιώνουμε αυτή τη στιγμή μια παρόμοια κατάσταση καταπίεσης μέσω ενός καινούριου νόμου. Οι ολικοί αρνητές στράτευσης, εδώ και 20 χρόνια υπόκεινται σε διαρκή καταστολή, φυλακίσεις, βασανιστήρια. Όμως, μετά την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ (Γκεζί), με την απόφαση που πάρθηκε να συλλαμβάνεται και να παραδίδεται στις στρατιωτικές αρχές κάθε νέος που δεν έχει εκτίσει τη στρατιωτική θητεία του, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κατά την οποία δεκάδες άτομα υπόκεινται σε εξακρίβωση στοιχείων μέσα στην πόλη, συλλαμβάνονται και οδηγούνται με τη βία στις στρατιωτικές αρχές, αν δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους. Η εξουσία βρήκε την ευκαιρία να φέρει στο προσκήνιο την υπόθεση του στρατού για να καταστείλει μια δυναμική γενιά νέων, που πολιτικοποιήθηκε με την εξέγερση του Γκεζί. Επιπλέον, και ως επακόλουθο της απόφασης να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, τις τελευταίες μέρες είδαμε ένα ολόκληρο λεωφορείο να γεμίζει ανθρώπους και να αναχωρεί από την Ταξίμ για να τους οδηγήσει στα στρατολογικά γραφεία. Φυσικά, η κοινή γνώμη στην Τουρκία δεν έμαθε τίποτα μέσω των μμε γι’ αυτές τις απαγωγές.

Εμείς, ως επαναστάτες, ολικοί αρνητές στράτευσης και αντιμιλιταριστές, έχοντας επίγνωση της διαρκούς κίνησης καταστολής από πλευράς της παγκόσμιας κυριαρχίας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο εκτός από αυτόν του αγώνα ενάντιά της. Κάτι ακόμα όμως που γνωρίζουμε είναι ότι το πιο σημαντικό σημείο στον αγώνα μας, από το οποίο αντλούμε δύναμη, είναι η ύπαρξη συντρόφων μας σε κάθε μεριά του πλανήτη και η αλληλεγγύη που μοιραζόμαστε με αυτούς. Δηλώνουμε πως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στεκόμαστε στο πλευρό του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, αντιμιλιταριστή από το γειτονικό της Τουρκίας κράτος της Ελλάδας, στο δικαστικό –και όχι μόνο– αγώνα του.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Νοέμβριος 2013, Ισταμπούλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *