Ο στρατός ψάχνει φρέσκα μυαλά για σακάτεμα

antimilitaristikiΤο καλοκαίρι που μας πέρασε η Αυτόνομη Συνέλευση Μαθητών/τριών οργάνωσε μία εκδήλωση-συζήτηση γύρω από τον θεσμό του στρατού. Το Σάββατο που μας έρχεται η συλλογικότητα διοργανώνει τη δεύτερή της αντιμιλιταριστική εκδήλωση, παίρνοντας σαν (χρονική) αφορμή την υποχρέωση των μαθητών που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους  να περάσουν περιοδεύων το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες έχουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος: «Μέσα στα στρατόπεδα ο στρατός θα επιχειρήσει να διαχύσει στα μυαλά της νεολαίας τις αξίες και τις αντιλήψεις της εξουσίας:  τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον σεξισμό,  τον μιλιταρισμό, την υποταγή στην ιεραρχία, την ομοιομορφία, την πειθαρχία. Θα επιχειρήσει να διαμορφώσει τους πολίτες που χρειάζεται αυτή η εξουσιαστική, καπιταλιστική κοινωνία. Θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τους πρόθυμους φαντάρους που θα θυσιαστούν για τα συμφέροντα των κυριάρχων.

Ο πολιτισμός των στρατοπέδων, όμως, δεν βρίσκεται μόνο μέσα στα στρατόπεδα. Διαχέεται και νομιμοποιείται μέσα από τις παρελάσεις, τις μαθητικές επισκέψεις στα πολεμικά μουσεία, τις ενημερωτικές ημερίδες στρατιωτικών στα σχολεία, την εικόνα φαντάρων που περιφρουρούν δημόσιες συγκεντρώσεις, τις αστυνομικές περιπολίες στις γειτονιές, την στρατιωτική οργάνωση των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ, την πειθαρχία και την ομοιομορφία που πλασάρουν οι νεοναζί χρυσαυγίτες».

Το Σάββατο, λοιπόν, στις 6 το απόγευμα, στο Ρεσάλτο (Ερμού 9, Κερατσίνι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *