Φυλακίζοντας την αξιοπρέπεια, μέρος 5ο (από Ισραήλ)

Για 5η φορά βρίσκεται στη φυλακή ο αρνητής στράτευσης Natan Blanc από τη Χάιφα. Ο 19χρονος Natan είχε εμφανιστεί στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου της χρονιάς που μας πέρασε. Την ίδια ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνέχιζε να σκορπίζει το θάνατο στη Γάζα με την επιχείρηση “Αμυντικός Πυλώνας”, δήλωσε την άρνησή του να τον υπηρετήσει, εξηγώντας μάλιστα ότι η πράξη του αυτή άρχισε να μορφοποιείται πολύ νωρίτερα, το 2008, στην προηγούμενη πολύνεκρη επιδρομή στη Γάζα με το όνομα “Συμπαγές Μολύβι”.

(Ολόκληρη η δήλωση του Natan Blanc σε παλαιότερη ανάρτηση της Πρωτοβουλίας, εδώ.)

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της άρνησης τού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ημερών και οδηγήθηκε στη στρατιωτική φυλακή Νο 6. Με την αποφυλάκισή του ξανακλήθηκε και καταδικάστηκε πάλι:

  •  στις 2 Δεκεμβρίου 2012 σε 20 ημέρες φυλάκιση
  •  στις 22 Δεκεμβρίου 2012 σε 14 ημέρες φυλάκιση
  •  στις 6 Ιανουαρίου 2013 σε 14 ημέρες φυλάκιση

(πηγή: http://www.intifada.gr/)

Ο Natan Blanc βρίσκεται σήμερα κρατούμενος και πάλι στη στρατιωτική φυλακή Νο 6, μετά την παρουσίαση στις 21/1/2013 στη βάση κατάταξης Ταλ Χασομέρ και τη νέα άρνησή του να υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του σε άλλες 20 μέρες φυλάκιση.

Η εκδικητικότητα του ισραηλινού στρατού απέναντι στους αρνητές στράτευσης αποτελεί σύνηθη κατασταλτική τακτική, που στοχεύει κάθε φορά -εκτός από τον εκάστοτε αρνητή/ήτρια- κάθε εν δυνάμει αντιστεκόμενο. Το θέατρο του παραλόγου με τις αλλεπάλληλες ολιγοήμερες φυλακίσεις και αποφυλακίσεις δεν σκοπεύει μόνο στην κάμψη της αντίστασης ή στη μεταμέλεια, αλλά και σε ένα καθεστώς μόνιμης ταλαιπωρίας που επιχειρεί να εκβιάσει όσους και όσες αποστρέφονται την ένταξή τους στον στρατό, ωθώντας τους σε ακίνδυνες για τον τελευταίο θεσμικές διόδους αφομοίωσης και αλλοτρίωσης, όπως η απαλλαγή στράτευσης λόγω ψυχολογικών αιτιών ή λόγω έγγαμου βίου.

Η αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και φυλακισμένους ισραηλινούς αρνητές στράτευσης είναι δεδομένη.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης λέει:

    Το μαρτύριο της σταγόνας…

    Ο Natan Blanc, 19 χρονών από τη Χάιφα, πήγε την Κυριακή 10/2/2013 στη Βάση Κατάταξης στο Ταλ Χασομέρ, όπου και πάλι διακήρυξε την άρνησή του να υπηρετήσει στον Ισραηλινό Στρατό. Καταδικάστηκε σε άλλες 18 μέρες φυλάκιση για αυτήν του την νέα άρνηση, στην στρατιωτική φυλακή Νο 6 κοντά στο Ατλίτ.

    Πηγή: http://www.intifada.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *