Δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης / Β.Π. / Μάρτιος 2017

Στις 14/3/2017 πρέπει εξαναγκαστικά να καταταγώ στις στρατιωτικές δυνάμεις του ελληνικού Κράτους.

Το παρακάτω κείμενο αποσκοπεί στο να δηλώσω ανοιχτά και δημόσια ότι αρνούμαι να υπηρετήσω στρατιωτική και εναλλακτική θητεία για λόγους που υπαγορεύει η συνείδηση μου και η πολιτική μου ταυτότητα. Επιπροσθέτως θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στο αντιμιλιταριστικό-αναρχικό κίνημα και σε όσους/όσες αμφισβητούν και τάσσονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας-καταπίεσης.

Θεωρώ αδιαμφισβήτητο και ιστορικά αυταπόδεικτο το συμπέρασμα πως ο θεσμός του στρατού δεν θεμελιώθηκε για να εξασφαλίσει την ελευθερία των ανθρώπων αντιθέτως αποτελεί μέσο καταστροφής, καταστολής και καθυπόταξης. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Κρατών και των συνόρων τους και λειτουργεί ως μηχανή υπεράσπισης και επέκτασης των οικονομικών συμφερόντων και της κυριαρχίας τους. Είναι υπεύθυνος,μέσα από τις επεμβάσεις-επιθέσεις του σε κάθε γωνία του πλανήτη,για τις σφαγές άμαχων ανθρώπων,την καταδίκη τους στην προσφυγιά, την υποδούλωση και τον έλεγχο ολόκληρων λαών. Οπότε προφανώς και η ύπαρξή του είναι παράλογη.

Χωρίς να έχω κάτι να υποκρύψω,δεν πρόκειται να επιτρέψω τον εαυτό μου να τεθεί υπό την ομηρία κανενός στρατιωτικού μηχανισμού. Δεν πρόκειται να διαθέσω τον χρόνο μου για να φυλακιστώ σε ένα στρατόπεδο. Δεν πρόκειται να γίνω το υποχείριο καμιάς ”πατρίδας”.

Β.Π.

.

Αφίσα καλέσματος για παρέμβαση και παράδοση της δήλωσης στο στρατολογικό γραφείο Κοζάνης από τη Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *