Δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης / Φώτης Σίψας / Αύγουστος 2014

δήλωση που ακολουθεί συνοδεύεται από ανοιχτό κάλεσμα σε ενημέρωση-συζήτηση συντονισμό αλληλεγγύης με τους ολικούς αρνητές στράτευσης, εκ μέρους της Αναρχικής Συλλογικότητας για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση, στις 13/09/2014, ώρα 19:00, στο Πολυτεχνείο.)
Ο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
                                                                 ΚΑΙ Η ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ…

Τον Ιούνη του ‘06 για πρώτη φορά ένστολοι απο το Α.Τ της περιοχής μου επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν συγγενικό μου πρόσωπο, αλλά και την γειτονιά με την παρουσία τους.

Το καουμποϊλήκι των μπάτσων για να μπεί μία τζίφρα στο κουρελόχαρτο της κατατάξης μου δεν έγινε ποτέ αποδεκτό. Το εν λόγω χαρτί ανέφερε πώς έπρεπε εντός 5 ημερών να παρουσιαστώ στο πυροβολικό θήβας.

Επιβαρύνθηκα με πρόστιμο απο το ρούφ για το λόγο ότι δεν παρουσιάστηκα στην διαδικασία του περιοδεύον. Όταν μου είχε σταλθεί το αντίστοιχο έγγραφο ενημερώθηκα πως αν δεν καταταγώ θα πρέπει κάθε μήνα να καταβάλω το ποσό των 80 ευρώ για 6 μήνες. Στην περίπτωση που αποφάσιζα να καταταγώ ήμουν υποχρεωμένος να εκτίσω 4 μήνες επιπλέον θητεία. Ο εκβιασμός δεν σταμάτησε εκεί αλλά επεκτάθηκε στο να μεταφερθεί το πρόστιμο στη Δ.Ο.Υ με σκοπό να πολλαπλασιαστεί το ποσό της χρηματικής ποινής. Δεν δέχτηκα ποτέ ώς τώρα καμία συνενόηση με τους μισθοφόρους γραφειάδες του Ε.Σ. Δεν με τρομοκρατεί καμία απειλή απο τους φύλακες που επιβάλουν την χούντα, αντιθέτως με δυναμώνει για την συνειδητή μου επιλογή να μην ενταχτώ σε κανέναν στρατό σας και να μην υποκύψω στους νόμους σας. Το εκδικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ που μοιράζουν οι μισθοφόροι δολοφόνοι του Ε.Σ και οι πολλαπλές εξοντωτικές διώξεις που επιβάλουν οι στρατοκράτες τα τελευταία χρόνια στο αντιμιλιταριστικό κίνημα είναι μια ξεκάθαρη στόχευση των απο πάνω να εκβιάσουνε όποιον επιλέγει να συγκρουστεί συνολικά με το κράτος και την βάρβαρη μηχανή του στρατού.

Mέχρι σήμερα ποτέ δεν σταμάτησε η προκλητική παρουσία απο τα τσιράκια της Γ.Α.Δ.Α στο πατρικό μου. Στις 5/1/14 μετά από ‘’τυχαία προσαγωγή’’ με συνοδεία της ομάδας δέλτα με μεταφέρουνε στον 6ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. Εκεί μου δηλώνουν την δήθεν άγνοια τους για την κατοικία μου, και έπειτα μετά την γνωστοποίηση των στοιχείων μου οι ερώτησεις για το αν έχω πάει στρατό και για το ποια είναι η πολιτική μου ταυτότητα δείχνουν ξεκάθαρα την στοχοποιήση από το κράτος σε όποιον επιλέγει να αντιπαρατεθεί στο σύνχρονο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό. Τέλος, με ενημέρωσαν πώς εκκρεμεί η υπόθεση σε σχέση με την καταταξή μου στο στρατό.

Στίς 12/1/14 το ρούφ μου στέλνει ένα ακόμα κουρελόχαρτο με το οποίο καλούμαι ξανά να καταταγώ. Ποτέ δεν έδωσα το παρόν κατά το παρελθόν ούτε στα στρατολογικά γραφεία, ούτε και στο Α.Τ. της περιοχής όπου κατοικούσα όταν μου ζητήθηκε και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον. Ωστόσο, οι επαναλαμβόμενες ανά 4 μήνες εξοργιστικές κλήσεις κατατάξης απέτυχαν να με συμορφώσουν και να μετανιώσω για την επιλογή μου. Ήταν συνειδητή η πολιτκή επιλογή να μην δεχτώ καμία συνεννόηση με τους δολοφόνους γραφειοκράτες όπως και έκανα το 2006 όταν διακόπηκε η αναβολή που είχα λόγω σπουδών.

Οι διαβαθμίσεις της φυλακής επιχειρούν να απομονώσουν κάθε βαλόμενο κομμάτι που αντεπιτίθεται για να χειραφετηθεί απο τον κανιβαλισμό. Η ιεράρχηση εντείνεται στα τείχη, με την επιτήρηση, τον έλεγχο των κρατουμένων και την αφομοίωση στους κανόνες μέσα και έξω απο τα κολαστήρια αυτής της βάρβαρης καπιταλιστικής κοινωνίας. Ο κανιβαλισμός επίσης προωθείται και μέσα στη μηχανή του στρατού που ιεραρχεί τους δυνατούς πάνω απο τους αδύναμους και τους υποτακτικούς απέναντι στους ανυπότακτους.

Δεν δέχομαι να καταταγώ σε κανένα κρεματόριο (αποθήκη)… …και να εκπαιδευτώ απο κανέναν λοχαγό δολοφόνο.

Την εκπαίδευση την αναγνωρίζω ως μέσο αυτομόρφωσης με την διάχυση της γνώσης, με ισότητα και αξιοπρέπεια, χωρίς να εμπεριέχει καθόλου ιεραρχικές βαθμίδες και αξιολογήσεις για κανέναν. Αντιθέτως δεν αντιλαμβάνομαι όπως ανέφερα καμία υποχρέωση σε καμία μιλιταριστική μηχανή. Τα πολεμικά νταραβέρια και οι μίζες των αφεντικών ξένων και ντόπιων είναι το τσεκούρι που έρχεται να θερίσει πάνω απο τα κεφάλια σας… ζητάει εκδίκηση ενάντια σε κάθε μαφιόζο εφοπλιστή, υπουργό άμυνας, δημόσιας τάξης και όλο το συνάφι σας που λυσσάει για χρήμα. Ο κρατικός μηχανισμός και οι δολοφόνοι μισθοφόροι του Ε.Σ. χύνουν αίμα στο όνομα της βάρβαρης οικονομικής εξόντωσης με σκοπό την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της ταξικής πάλης.

Δεν είμαι εγώ αυτός που επέλεξε να δίνει εντολές στους δολοφονόνους του Ε.Σ που βρίσκονται στα φρούρια (τείχη) αυτής της χώρας και εκτελούν εν ψυχρώ τα ταξικά μας αδέρφια, αλλά και παγκοσμίως. Και δεν επέλεξα να είμαι ένας απ’αυτούς. Ας μην γελιέται λοιπόν ο Αβραμόπουλος ότι ανεχόμαστε τα κηδειόχαρτα που υπογράφονται για ΄΄το συμφέρον αυτής της χώρας΄΄ με πρόσχημα την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία. Το ίδιο ισχύει και για όποιον έχει αναλάβει αυτή τη θέση και συμμετείχε στο παρελθόν στην εκστρατεία που εκτελούν οι στρατοκράτες για τον αφανισμό κάθε ριζοσπαστικού αναχώματος των απο τα κάτω.

Μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε αγωνιστή. Βάζοντας άλλον ένα φραγμό στους στρατοκράτες, παλεύουμε για την συλλογική ρήξη ενάντια στον μιλιταριστικό μηχανισμό. Για την ενότητα της εξέγερσης και της σύγκρουσης σε κάθε επίμαχο έδαφος αυτού του κόσμου…

Δηλώνω την ενίσχυση του αντιμιλιταριστικού μετώπου που συσπειρώνεται απο τα τέλη του ’80 ενάντια στην εκδικητική τακτική του ελληνικού κράτους. Βλέπουμε πόσο ανίσχυρες είναι οι προσπάθειες των στρατοκρατών να σπάσουν την ενότητα της ταξικής πάλης. Τα τελευταία 4 χρόνια πληθαίνουν όσοι συνειδητά αρνούνται να μην εγκλειστούν σε καμία αποθήκη του Ε.Σ.

Στις 15/7/14 ο σύντροφος ολικός αρνητής στράτευσης Θάνος Χατζηαγγέλλου συνελήφθει και κρατήθηκε σ’ένα κελί της ΓΑΔΘ. Τώρα εκκρεμεί δικαστήριο για την επιλογή του να μην καταταγεί.

Η σύλληψη του σύντροφου Χ.Ρίτσιου στις 27/2 στα τρίκαλα είναι αλλη μία εκδικητική επίθεση κράτους – κεφάλαιου. Εκδίδεται νέο ένταλμα δίωξης ανυποταξίας, ενώ ήδη είχε οριστεί δικάσιμος για την δεύτερη ανυποταξία του 2014. Στις 25/6/14 ο σύντροφος καταδικάστηκε για την ίδια κατηγορία δυο φορές.

Η ίδια εξοντωτική μεθόδευση και επιμονή και για τον σύντροφο Δ.Χατζηβασιλειάδη, που δέχτηκε νέα κλήση κατάταξης, ενώ εκκρεμεί δίκη για 2η ανυποταξία σε περίοδο που ήδη πληρώνει εξαγοράσιμη ποινή για την πρώτη καταδίκη. Όπως αναφέρει ο ίδιος και στο κείμενο που δημοσίευσε όταν τον προσήγαγαν τα μπατσόσκυλα τη νύχτα 9/4 από τη γειτονιά των Προσφυγικών στην Λ.Αλεξάνδρας:

”Η κράτηση ενός ανυπότακτου στις τσιμεντένιες τρύπες της αστυνομίας, η προσαγωγή στο στρατοδικείο και οι οικονομικοί εκβιασμοί αποτελούν μέρος της καθολικής επίθεσης κράτους και κεφαλαίου. Οι συνεχείς στρατιωτικές διώξεις αποτελούν ένα ισχνό μέσο καταστολής της αντίστασης στην αστική στρατοκρατία. Ένας ελάχιστος ανάμεσα στους άπειρους λόγους εξέγερσης μέσα στο κρατικό κάτεργο”.

Επέλεξα να δηλώσω δημόσια την ολική άρνησή μου, την οποία αντιλαμβάνομαι ως μέρος του κοινωνικό – ταξικού αγώνα, θεωρώντας πώς η μόνη υποχρέωση που έχω να εκπληρώσω απέναντι στην στρατοκρατεία, είναι η ευθύνη που έχω ώς αναρχικός, να είμαι εχθρός στην τροϊκανοναζιστική ενότητα με ευρώπη, ελλάδα και τουρκία, που διογκώνεται τα τελευταία χρόνια και εγκαθιστά θεμέλια, εξαθλίωσης, φτώχειας και απάτης.

Δεν μας τρομοκρατούν οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας…
                                                      …και η καταναγκαστική στράτευση στο εργασιακό κάτεργο.

Το σύνολο και η συλλογική οργάνωση της βάσης ενέχει την ενότητα, για την καθολική κατάργηση του στρατιωτικού μηχανισμού και του κεφαλαίου. Η εξαθλίωση και η ανέχεια χαράσσονται πάνω στα σωματά μας. Οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι άγριες απεργίες στο κάτεργο της μισθωτής σκλαβιάς και η ταξική σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις είναι η εποικοδόμηση της αλληλεγγύης, ενάντια στους κυρίαρχους που επιβάλουν την εξατομίκευση και το παζάρεμα των ζωών μας.

Ποιό είναι το χέρι που επέλεξε συνειδητά να στοιβάζει καθημερινά σωρούς πνιγμένων στα νερά του αιγαίου; Το δικό μου πάντως όχι. Δεν επέλεξα εγώ να υπογράψω και να συνεργαστώ με κανέναν καραβανά δολοφόνο. Η ταξική μου θέση και η συνειδητή επιλογή μου αντεπιτίθενται στην διάκριση των φύλων. Η ίδια βάρβαρότητα που συνεχίζεται από την προϊστορία της εξουσίας, επιβάλεται και τώρα απο τα πάνω. Επίσης η διάταξη χρώματος και η διαφοροποίηση καταγωγής. Το ότι γεννήθηκα εδώ δεν σημαίνει τίποτα για μένα, το ίδιο και για τα ταξικά μου αδέρφια που είναι κομάτι του αντιμιλιταριστικού αγώνα. Ποιο χέρι ήτανε αυτό που χάραξε σύνορα; Ποιοί έχτισαν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η αναβαθμισμένη αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (όπλα, πυρομαχικά, φρεγάτες κλπ.) και οι μονάδες θανάτου σε μια περίοδο ‘’κρίσης’’…

Οι 6.000 αυτοκτονίες μέσα στους στρατώνες χειραγώγησης και οι πολλαπλές αναβολές και οι απαλλαγές απο νεοσύλλεκτους τα τελευταία χρόνια δείχνουν πως το τερατούργημα της υποχρεωτικής στρατολόγησης καλά κρατεί! Για πόσο καιρό ακόμα τα καθάρματα που ελέγχουν τον ελλαδικό χώρο θα βρίσκουν ασυλία πίσω απο την κρατική τρομοκρατία; Για πόσο καιρό ακόμα θαμπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερατα τσογλάνια της κρατικής ασφάλειας που συνεργάζονται με πράκτορες απο την τουρκία και την CIA σε απαγώγες τούρκων αγωνιστών; Για πόσο καιρό ακόμα ο κάθε γλύφτης του καθεστωτικού τύπου θα ποζάρει στην t.v μιλώντας για παράνομη μετανάστευση πάνω από τις εν ψυχρώ δολοφονίες γυναικόπαιδων σε φραμακονήσι, λέρο, μυτιλήνη, χίο, κομοτηνή;

Αντιλαμβάνομαι τις τακτικές των καθαρμάτων του υπουργείου δημόσιας τάξης σε μια ενότητα με τους δολοφόνους μισθοφόρους του Ε.Σ. Απέναντι σε κάθε κοινωνικό – ταξικό αγώνα. Αναλαμβάνω λοιπόν την πολτική ευθύνη και στέκομαι ενάντια στους κανόνες σας και τους θεσμούς.

Υπερασπίζομαι κάθε νέο ρίζωμα που μπολιάζει και θωρακίζει την κοινωνική και ταξική πάλη με την αλληλεγγύη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Ολική άρνηση σε κάθε μορφή εξουσίας, που βασανίζει, φυλακίζει και δολοφονεί, εντός των τοιχών (φρούρια), αλλά και εκτός. Εχθρεύομαι κάθε κατασταλτική μηχανή που χτίζει φυλακές, όπως τώρα που ψηφίστηκε το άρθρο για την πιο άθλια συνθήκη κράτησης και απομόνωσης στα λευκά κελιά τύπου Γ.

Δέν έχω σκοπό να υποταχτώ σε καμία σημαία, κράτος και πατρίδα. Είμαι κάθετα αντίθετος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και στην υποδούλωση των ζωών μας. Αλληλεγγύη σε όποιον βρίσκεται έγκλειστος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή φυλακές, απ’ όποιο μέρος της γης κι αν έρχεται.

Δεν με τρομοκρατούν ούτε οι ποινές φυλάκισης, ούτε τα υπέρογκα πρόστιμα, ούτε το ενδεχόμενο να βρεθώ αιχμάλωτος στα μπουντρούμια σας.

Δεν θα δεχτώ κανέναν εναλλακτικό τρόπο οικονομικής εξόντωσης.

Δεν θα αποδεχτώ καμία απειλή και έχω σκοπό να δημιουργήσω ‘’σαματά’’ για όποια εκδικητική κίνηση και πρόκληση δεχτώ απο τους στρατοκράτες.

Η μόνη έμπρακτη συνειδητή επιλογή που έχω είναι η ενίσχυση του αντιμιλιταριστικού κινήματος, προτάσοντας την συνοργάνωση και την αλληλεγγύη, ενάντια σε κάθε μορφή καθεστωτικής βάρβαρης εξουσίας.

… ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
                                                    ΚΑΘΕ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ AΝΥΠΑΚΟΗΣ
26/8/14
Σίψας Φώτης